Bliktrommen

🇩🇪 FILMPERLER: Volker Schlöndorff Oscar-vindende mesterværk relanceres i en nyrestaureret version, sĂĄ den nu stĂĄr smukkere end nogensinde. BLIKTROMMEN er fortalt ud fra Oskar Metzeraths synsvinkel. Han vokser op i det krigstruede og senere sønderbombede Danzig/Gdansk. Da han fĂĄr en bliktromme til sin tre ĂĄrs fødselsdag, nægter han at blive større, selv om han bliver ældre – som en protest mod verden omkring ham. Da han senere oplever nazismens fremmarch, slĂĄr han pĂĄ sin tromme og udstøder skrig, der knuser glas, nĂĄr han føler sig udfordret. BLIKTROMMEN er billedmæssigt overrumplende og chokerende med en blanding af rĂĄ krigsskildringer og surreelle indslag, udsprunget af barnets fantasi. Se klassikeren i DIRECTOR’S CUT i @grandhjemmebio.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: